شستی اعلام حریق

هیچ محصولی یافت نشد.

تجهیزات آتش‌‌نشانی در دو گروه اطفا و اعلام حریق در انواع و اقسام مختلفی با ویژگی و قابلیت‌های گوناگون تولید شده‌ است‌ هر یک از این تجهیزات یک مسئولیت خاص را بر عهده داشته و در زمینه خاموش کردن حریق می‌ توانند به ایفای نقش بپردازند. از میان تجهیزات متعدد، تجهیزات اعلام حریق به‌ منظور با خبر کردن افراد زیر مجموعه زیاد و متفاوتی دارد. شستی اعلام حریق از این دسته لوازم بوده که در خیلی از مواقع می‌‌تواند بسیار کمک‌‌کننده و کار‌ساز باشد. این شستی‌های اعلام حریق را می‌توان آشکارسازهای دستی نیز خواند. اینگونه تجهیزات همچون یک کلید عمل نموده و با تحریک از سوی فرد یا افرادی که به وجود حریق پی‌برده‌اند سیگنال هشدار را برای مرکز اعلام حریق ارسال می‌کند.

شستی های اعلام حریق معمولا در دو نوع فشاری قابل ریست شدن و شیشه شکستنی ساخته می شوند که برای اعلام حریق دستی به کار می روند. در هر دو نوع در حالت عادی کنتاکت شستی باز است (N.O) و در حالت اعلام حریق، یک مقاومت سری شده با سوئیچ داخلی شستی که مقدار آن معمولا 470 اهم است در مسیر زون به طور موازی با سایر تجهیزات روی زون و مقاومت انتهای خط قرار می گیرد. با قرار گرفتن مقاومت 470 اهم در مسیر زون، کنترل پنل این شرایط را به عنوان شرایط آلارم تشخیص داده و آژیر اعلام حریق فعال می شود.

نحوه کار شستی اعلام حریق

در نوع شیشه­ ای شستی تحت فشار قرار دارد و با شکسته شدن شیشه آزاد شده و کنتاکت بسته می­ شود. شستی معمولا دارای سوئیچی برای ری ست (Reset) کردن می­باشد تا بعد از استفاده از شستی بتوان دوباره آن ­را به حالت عادی بازگرداند.

با شستی اعلام حریق بیشتر آشنا شوید!

شستی اعلام حریق که با نام شاسی اعلام حریق نیز شناخته‌ شده از کار آمد ترین تجهیزات آتش‌ نشانی به‌ منظور هشدار آتش در مکان‌ های مختلف از قبیل ادارات، بیمارستان‌ ها، قطار، مترو و ساختمان‌ های مسکونی به حساب می آید. رنگ این شستی به‌ طور معمول قرمز بوده و واژه آتش یا همان fire بر روی آن نوشته‌ شده است. توجه داشته باشید شستی ها در انواع و اقسام مختلف تولید شده که از نظر ظاهر، عملکرد و کاربرد با یکدیگر کاملاً متفاوت هستند. اگر در نگاه اول این سیستم را آنالیز کنیم با یک ابزار ساده و بدون پیچیدگی مواجه خواهیم شد. اما زمانی‌ که اطلاعات متعددی را از سیستم داخلی شستی اعلام حریق به دست می آوریم، می‌ توانیم بفهمیم که درون این سیستم پیچیدگی‌ های گوناگونی وجود دارد و نصب و قرار دادن آن در مکان‌ های مختلف مهارت و اطلاعات کافی از سوی نصاب را می طلبد.

هر یک از شستی های اعلام حریق چه ویژگی و کاربرددهایی را دارا هستند؟

درون شستی اعلام حریق یک سیستم دکتور  (سنسور) قرار داده شده، اما تعبیه کردن شستی این شرایط را فراهم می‌ آورد که اعلام به‌ صورت دستی و در بازه زمانی کوتاه صورت بگیرد. این شرایط و امکانات برای دستگاه‌ هایی است که از موجودیت شستی پیروی کرده و حس‌ گر ها عملکرد اعلام حریق را پیش می‌ برند. نحوه کارایی این شستی به این صورت است که در همان لحظه بعد از مشاهده حریق و پیش‌ از گسترده شدن آتش حسگر ها و دکتور ها روشن می شوند. در نهایت پس‌ از اعمال فشار به شستی این آتش‌ سوزی در بازه زمانی ۱ تا ۳ ثانیه به مرکز آتش‌ نشانی اعلام می‌ شود. تمامی شستی های اعلام حریق آی پی معتبر دارند و از سوی استاندارد های جهانی مورد تأیید قرار گرفته‌ اند.

از ویژگی‌ های قابل اهمیت در این شستی می‌ توان به مقاومت بالا در برابر ذرات، رطوبت، آب  و دمای بالا اشاره کرد. توجه داشته باشید درست بعد از ۲ تا ۳ ثانیه که شستی کشیده می شود، پخش صدا در محیط، آتش سوزی را اعلام می کند. به‌ طور معمول فاصله بین کشیدن شاسی و به صدا درآمدن هشدار نباید بیشتر از ۳ ثانیه طول بکشد. چون می‌ توانند مشکلات و عواقب جبران‌ ناپذیری را به بار آورد. پس اطمینان حاصل کردن از سالم بودن شستی بسیار مهم است.

به چالش کشیدن شستی های اعلام حریق در انواع مختلف

شستی های اعلام حریق در دو نوع جعبه تک کاره و جعبه دو کاره طراحی و تولید شده‌ اند. در این بخش این دو نمونه را به شما کعرفی کرده و خصوصیات آن ها را مطرح می کنیم.

  1. در جعبه‌ های دو کاره یک محفظه شیشه‌ ای یا پلاستیکی شستی را احاطه کرده و باید این محفظه شکسته شود تا بتوان به شاسی مربوطه دسترسی پیدا کرد. پس برای اعلام حریق در این نوع شستی باید دو مرحله پشت سر گذاشته شود. اگر بخواهیم مراحل اعلام حریق توسط این شستی را نام ببریم، باید بگوییم در ابتدا شاسی بلند شده و پس‌ از کشیده شدن کلید، آتش‌سوزی به مراکز اعلام می‌ گردد‌.
  2. استفاده از جعبه‌ های تک کاره راحت‌ تر جعبه‌ های دو کاره بوده، چون فرد قادر است بدون گذراندن هیچ مرحله‌ ای شستی را بکشد و زنگ هشدار را به صدا در آورد. البته کارایی جعبه‌ های دو کاره نیز مناسب بوده و در هنگام آتش‌ سوزی می‌ تواند کارساز باشد. در نظر داشته باشید زمانی‌ که یک‌ بار شستی کشیده می‌ شود، آلارم موردنظر ایجاد شده و شاسی در حالت فعال قفل می‌ شود. به این نکته قابل اهمیت توجه کنید، زمانی‌ که آتش‌ سوزی به پایان رسید. شستی باید به سمت بالا و به حالت آماده باش باز گشته و ریست شدن آن در همان زمان صورت بگیرد.

کلام آخر

همان‌ طور که ملاحظه کردید در این مقاله مطالب مختلفی را در رابطه با شستی اعلام حریق مطرح کردیم. این توضیحات می‌ تواند شما را پیش‌ از خرید انواع شستی راهنمایی کند. در صورتی‌ که قصد خرید این نوع شستی و سایر تجهیزات آتش‌ نشانی را دارید بهترین پیشنهاد برای شما ایمن آتش الماس است. با مراجعه به این سایت شما می‌ توانید پیش‌ از خرید، با کارشناسان مشورت کرده و محصول مورد نظر خود را با نازل‌ ترین قیمت و برترین کیفیت خریداری نمایید.

ارتباط با پشتیبانی
ارسال در واتس اپ
تماس فوری