اعلام حریق

تجهیزات اعلام حریق

یکی از عناصر بسیار مهم و کار آمد در زندگی بشر آتش است. این آتش بخش قابل‌ توجهی از زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده و نبود آن شرایط سختی را رقم خواهد زد. اما همین عنصر در برخی مواقع می تواند بسیار وحشتناک و تهدید کننده برای جان و مال افراد باشد. آتش‌ سوزی یکی از حوادث بسیار سهمگین بوده که هر لحظه می تواند برای اشخاص تهدید کننده باشد. در زمان‌ های گذشته به دلیل نبود امکانات کار آمد و عدم آگاهی افراد، آتش‌ سوزی تا آخرین لحظه باعث نابودی جان و مال افراد می شد.

اما در حال‌ حاضر متخصصانی که در این حیطه فعالیت دارند، یک سری تجهیزات و لوازم طراحی کرده‌ اند که به واسطه آن ها آتش‌ سوزی در زمان اولیه اعلام شده و افراد می‌ توانند هر چه سریع‌ تر جلوی گسترش آتش را بگیرند. قطعاً این ضرب‌ المثل را شنیده اید که جلوی ضرر را هر کجا بگیری منفعت است. سیستم اعلام حریق نیز دقیقاً مصداق همین ضرب‌ المثل بوده و می‌ تواند به حد قابل‌ توجهی از ترویج آسیب‌ های ناشی از آتش‌ سوزی ممانعت کند. سیستم اعلام حریق، انواع و اقسام مختلفی دارد که هر یک بر حسب وجود امکانات مختص به خود در مکان‌ های گوناگون به‌ کار گرفته می‌ شوند‌.

رفته‌ رفته با پیشرفت علم و تکنولوژی تجهیزات اعلام حریق نیز پیشرفته‌ تر شد و توانست در زمینه کاهش دادن آتش‌ سوزی نقش بسیار مهمی را ایفا کند. در ادامه مقاله برای آشنایی هر چه بیشتر شما عزیزان توضیحات تکمیلی و کارآمدی را در رابطه با تجهیزات اعلام حریق و انواع آن بیان می‌ کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بررسی کارایی سیستم اعلام حریق

طراحی سیستم اعلام حریق به‌ گونه‌ ای است که کاملاً هوشمندانه از جان و مال افراد محافظت کرده و خسارات مربوط به آتش‌ سوزی را به حداقل می‌ رساند. این سیستم در مکان‌ های مختلف از جمله کارخانه‌ ها، ساختمان‌ های اداری، مسکونی و انواع دفاتر قرار می گیرد. داشتن اطلاعات کافی در رابطه با این وسیله برای هر فرد، چه کوچک و چه بزرگ لازم و ضروری است. در واقع مسئولیت اصلی این سیستم به این صورت است که در زمان اولیه آتش سوزی افراد را با انتشار آلارم و چراغ های اعلام خطر آگاه می کند.

توجه داشته باشید اگر در مکان مربوطه علاوه‌ بر وجود سیستم اعلام حریق سیستم اطفاء حریق اتوماتیک نیز وجود داشته باشد، درست در زمان مناسب پس‌ از اعلام حریق سیستم اطفا وارد عمل شده و به‌ طور خودکار حجم آتش را کاهش داده و سپس به‌ طور کامل آن را خاموش می‌ کند. اما در هر صورت تعبیه کردن سیستم اعلام حریق در مکان‌ های مختلف از الزامات بوده که متأسفانه خیلی از افراد به خریداری و نصب آن توجه چندانی ندارند. تمامی افراد می‌ توانند انواع و اقسام سیستم‌ های اعلام و اطفای حریق را با کیفیتی ایمن و به‌ صورت اورجینال با قیمتی مناسب از سایت معتبر ایمن آتش الماس خریداری نمایند‌.

به چالش کشیدن انواع سیستم اعلام حریق

برای طبقه بندی کلی سیستم‌ های اعلام حریق دو نوع دسته بندی وجود دارد که می‌توان به سیستم اعلام حریق اتوماتیک و دستی اشاره کرد. در زمان‌ های گذشته که تجهیزات اعلام حریق برای اولین‌ بار طراحی شده بود افراد باید در زمان آتش‌ سوزی با فشار دادن دکمه مربوطه، آتش سوزی را اعلام می کردند. وجود این سیستم در خیلی از مواقع می‌ توانست کمک شایانی به کاهش آتش‌ سوزی داشته باشد. اما متاسفانه درصد خطای بالایی داشت و همچنین این احتمال وجود داشت که آتش‌ سوزی به‌ قدری اوج بگیرد که شخص قادر به فشردن دکمه نباشد. با گذشت زمان متخصصان به این نتیجه رسیدند که باید این سیستم به طور کاملاً اتوماتیک  به اعلام کردن آتش‌ سوزی با انتشار آژیر و آلارم بپردازد. بنابراین پس‌ از توجه به یافته های متعدد تجهیزات اعلام حریق اتوماتیک طراحی و تولید شد.

سیستم اعلام حریق بی سیم

این سیستم یک جایگزین بسیار مناسب برای سیستم‌ های اعلام حریق سیمی سنتی بوده که به واسطه اتصال سنسور ها و دستگاه‌ های متعدد کنترل می‌ شود. هوشمند بودن این سیستم کاملاً اثبات شده و بدون کابل کشی به شناسایی آتش در مدت زمان اولیه می‌ پردازد.

سیستم اعلام حریق اتوماتیک معمولی

در مناطق مختلف یک سری شستی، آژیر و دتکتور به سامانه اعلام حریق متصل شده که درست در زمان وقوع آتش زنگ هشدار ساختمان به صدا در می‌آید. در صورت پیگیری نکردن این هشدار و عدم قطعی سیگنال، آژیر سیستم اعلام حریق فعال می‌ گردد.

اجزای سیستم اعلام حریق چه مواردی را شامل می‌شود؟

درست است که سیستم اعلام حریق یک وسیله‌ ای کامل و مجزا است. اما تجهیزاتی دارد که قرار گرفتن آن ها در کنار هم سبب به وجود آمدن این سیستم کارآمد می‌ شود. در این قسمت به چند نمونه از اجزای سیستم اعلام حریق اشاره کرده و هر یک را به‌ طور مختصر معرفی می‌ کنیم.

پنل اعلام حریق

از میان اجزای سیستم اعلام حریق می‌ توان به پنل اعلام حریق اشاره کرد. این پنل کنترل، هماهنگی لازم بین دتکتور ها، شستی ها و سایر وسایل اعلام همانند چراغ و آژیر را ایجاد کرده که به برق ساختمان متصل بوده و در صورت قطعی برق به‌ طور اتوماتیک از باتری تعبیه شده تغذیه می کند.

دتکتور

دتکتورها در دو نوع حساس به حرارت و دود طراحی‌ شده اند که در صورت مواجه شدن با شرایط غیرعادی و احتمال رخ دادن آتش‌ سوزی فعال می‌ شوند.

شستی اعلام

این شستی ها در دو نوع فشاری و شیشه‌ ای ساخته‌ شده که در سیستم‌ های اعلام حریق دستی بکار می‌ روند که نوع فشاری آن قابل ریست شدن بوده و به حالت اولیه باز می گردد.

سخن پایانی

همان‌ طور که مستحضر هستید در این مقاله به معرفی تجهیزات اعلام حریق و ویژگی هر یک پرداختیم. تعبیه کردن این سیستم در مکان‌ های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار بوده و می‌ تواند خسارت وارده به جان و مال افراد را تا حد قابل توجه ای کاهش دهد. شما برای خریداری انواع تجهیزات اعلام حریق می‌ توانید به سایت فروش ایمن آتش الماس مراجعه نمایید.

ارتباط با پشتیبانی
ارسال در واتس اپ
تماس فوری