اهمیت نصب درب ضد حریق در ساختمان

اهمیت نصب درب ضد حریق در ساختمان

آسیب‌ ها و حوادث هولناک آتش‌ سوزی بشریت را به این فکر انداخت که سیستم‌ های مجهزی را تحت عنوان سیستم اعلام، پیشگیری و اطفای حریق طراحی کنند. هر یک از این سیستم‌  ها در قالب و اندازه‌ های مختلف کاربرد متعددی داشته و در هنگام آتش ‌سوزی پیامد های این حادثه را کاهش می‌ دهند. یکی از این تجهیزات، درب ضد حریق است. این درب با سنسور های مجهز، میزان آتش‌ سوزی و خسارات ناشی را به حد بالایی کاهش داده و امنیت و آرامش بیشتری را در ساختمان‌ ها حاکم می کند.

 برخی افراد پیش ‌از خرید هیچ پیش ‌زمینه و آگاهی نسبت ‌به این درب ‌ها نداشته و نمی ‌توانند با در نظر گرفتن شرایط محیط، بهترین و مناسب ترین درب را انتخاب کنند. بنابراین می ‌توانند قبل ‌از خریداری محصولات با مشاوران و کارشناسان سایت ما صحبت کرده تا این اشخاص تمامی نکات را در اختیار آن ها قرار دهند.

 پس ‌از گرفتن مشاوره پیش‌ از خرید، شخص به ‌راحتی و با خیالی آسوده می ‌تواند بهترین و اورجینال ترین درب ‌های ضد حریق را از ایمن آتش الماس خریداری کند. در این محتوا مطالب کار آمد و مفیدی را در رابطه با این درب ها مطرح کرده و به ‌وضوح اهمیت نصب درب ضد حریق در ساختمان را عنوان می‌ کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

با درب های ضد حریق بیشتر آشنا شویم!

درب‌ های ضد حریق به درب هایی اطلاق می‌ شود که مقاومت کاملاً بالایی در برابر حرارت در بازه زمانی 1 الی 2 ساعت دارند و از گسترش آتش جلوگیری می‌ کنند. چهار چوب این درب‌ ها به‌ طور معمول از جنس فولاد بوده یا به واسطه رنگ کوره ای الکترواستاتیک پوشش داده می شوند. حالا ببینیم درون درب چه خبر است؟ وجود پشم سنگ نسوز و عایق حرارتی در داخل این درب، مقاومت را نسبت به دمای 800 درجه سانتی‌ گراد تا 4 ساعت خوبی بالا برده است.

این درب به واسطه درزگیر نسوز لاستیکی احاطه شده و به این طریق از ورود دود با حرارت بالا جلوگیری کرده و همچنین دود سمی تولید نمی کند. مناسب ترین مکان برای نصب این درب قاعدتاً پاگرد پله اضطراری ساختمان است تا ساکنین بتوانند درهنگام آتش‌ سوزی سریعاً و به طور کار آمد از آن بهره ببرند.

یکسری نکات قابل توجه در خصوص درب های ضد حریق

  • آلیاژی که در این درب‌ ها استفاده‌ شده نسبت‌ به حرارت و رطوبت مقاومت و ماندگاری بالایی دارد. این آلیاژ از جنس آهن گالوانیزه یا ضد آب است.
  • رنگ‌های الکترواستاتیک یا همان رنگ‌ های پودری نسوز به‌ منظور افزایش ماندگاری در این در ها استفاده می‌ شود.
  • درز گیرها یا دود بند نسوز با حجم زیاد باعث شده درهنگام آتش‌ سوزی مقاومت این درب به حد زیادی افزایش یابد.
  • وجود دستگیره های جک آرام بند و آنتی پنیک سبب شده افراد در مواقع اضطراری به‌ راحتی و در بازه زمانی کوتاه از ساختمان خارج شوند.
  • چارچوب گالوانیزه این درب مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش دارد.
  • این درها در رنگ‌ های کرم و سفید طراحی‌ شده و در انواع دیگر به رنگ های طوسی، قرمز و مشکی نیز به فروش می رسند.

چگونگی نصب و راه اندازی درب ضد حریق

بر خلاف تصور خیلی از افراد که فکر می‌ کنند همه فن حریف هستند و می‌ توانند هر کاری را به‌ نحو احسنت انجام دهند، باید بگوییم نصب و راه‌ اندازی درب‌ های ضد حریق به تبحر و مهارت خاصی نیاز دارد که هر کسی از پس آن بر نمی‌ آید. پس در این زمینه باید از متخصصان و افراد حاذق با مهارت بالا کمک بگیرید. توجه داشته باشید دربی که به‌ منظور اعلام حریق تحت عنوان درب ضد حریق راه‌ اندازی می‌ شود، باید مستحکم و صاف باشد و وجود هر گونه شکاف می‌ تواند عملکرد این سیستم را مختل کند.

پیش‌ از نصب، لت های باز شونده و چهار چوب ها باید از طریق استاندارد های  NFPA80 , ANSI 156.2 و IS3614 آزمایش شده و مورد تأیید قرار بگیرند. عنصر اصلی و سازنده این درب‌ ها لوله‌ های فولاد هستند و همین دال بر مقاوم بودن و کارآمد بودن این وسیله است.

مکان های نصب و راه اندازی درب های ضد حریق

انتخاب مکان‌های مناسب برای نصب سیستم‌ های اعلام و اطفای حریق باید کاملاً مهندسی شده صورت بگیرد. این مسئله برای نصب درب‌ های ضد حریق نیز صادق است. در این قسمت مناسب‌ ترین مکان‌ ها برای نصب را مطرح می‌ کنیم.

  • پله‌ های ساختمان
  • مناطق پناهگاهی
  • ورودی آپارتمان‌ ها و دفاتر
  • نقاط ارتباطی طبقات و گذرگاه‌
  • ها راهروی منتهی به نقاط فرار
  • مکان‌هایی که مستقیماً به مسیرهای فرار منتهی شده و دسترسی به آن‌ ها محدود است.
  • استادیوم های ورزشی
  • بیمارستان و سایر مراکز درمانی
  • سینما ها و دیگر امکان تفریحی

انواع درب های ضد حریق

  • کلاس P – 60: مقاومت آن در برابر آتش حدوداً 40 دقیقه بوده و مناسب برای ساختمان‌ های تجاری و صنعتی است.
  • کلاس P – 120: مقاومت این درب حدوداً صد و بیست دقیقه بوده و به‌ منظور بستن دهانه ها در دیواره‌ های نسوز مورد استفاده قرار می‌ گیرد.
  • کلاس P – 30: زمان حداقلی مقاومت این درب 30 دقیقه در برابر آتش بوده و برای ساختمان‌ ها و آپارتمان‌ های مسکونی طراحی‌ شده است.
  • کلاس P – 90: مدت زمان مقاومت این درب در برابر آتش 90 دقیقه بوده و برای محیط های تولید، نگهداری و حفظ انرژی الکتریکی پیشنهاد می شود.

نتیجه گیری

همان‌ طور که ملاحظه کردید اهمیت درب ضد حریق را به واسطه ویژگی و خصوصیات آن مطرح کرده و چگونگی نصب و راه‌ اندازی آن را عنوان کردیم. این درب‌ ها همان‌ گونه در بخش پیشین مطرح شد، انواع متفاوتی دارند که هر یک برای مکان‌ های متعددی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. توجه داشته باشید کیفیت بالا و اورجینال بودن این تجهیزات اهمیت بسیار زیادی داشته و باید با حساسیت بالا و در نظر گرفتن تمامی استاندارد ها خریداری شوند.

برای خریداری این درب‌ ها و سایر تجهیزات اورجینال آتش‌ نشانی می‌ توانید به سایت ما یعنی ایمن آتش الماس مراجعه کرده و پس‌ از مشورت با کارشناسان ثبت سفارش را انجام دهید. خدمات پس‌ از فروش و پشتیبانی بسیار خوب از دیگر مزایای سایت ما بوده که در اختیار خریداران قرار می‌ گیرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارتباط با پشتیبانی
ارسال در واتس اپ
تماس فوری