استاندارد های نصب و ارتفاع از کف جعبه آتش نشانی

استاندارد های نصب و ارتفاع از کف جعبه آتش نشانی

از جمله تجهیزات بسیار مهمی که نمی‌توان عدم بکار گیری آن را در همه ساختمان‌ها، بویژه چند طبقه و چند واحد جدی نگرفت، فایر باکس یا همان جعبه آتش نشانی می‌باشد. اما مسئله اینجاست که شرایط در همه این فضا‌ها یکسان نبوده و فاکتورهایی چون محل نصب، محتویات داخلی و ‌‌‌‌… وابسته به فضای مدنظر در َشرایط متغیری قرار خواهد گرفت که از جمله مهمترین آن، ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف است. در این مبحث به زبانی ساده اما مفصل شما را با پاسخ تمام ابهاماتتان روبرو خواهیم ساخت.

انواع جعبه آتشنشانی

لازم بذکر است که برای تقسیم‌بندی جعبه‌های آتش‌نشانی می‌توانیم وابسته به معیارهای متعددی وارد عمل شویم اما در کلی‌ترین حالت ممکن به شماره‌گذاری زیر اشاره خواهیم داشت:

  • جعبه‌های آتشنشانی تک کابین :

عموما این نوع به جهت نگهداری نمودن از  شلنگ،شیر فلکه، نازل و …کاربرد دارد.

  • جعبه‌های آتشنشانی دو کابین :

اما مورد دیگر همانطور که از نامش برمی‌آید متشکل از دو در است، که یکی از آن‌ها در یک کابین کپسول و دومی نیز یک کابین دیگر وسایل قرار خواهد گرفت.

  • جعبه‌های دو کابین افقی :

در این نوع جعبه قرار است تا با سیستم خشک،شیلنگ برزنتی،کپسول اطفای حریق و هوزیل مواجه گردید.

  • جعبه های سه کابین سه قلو :

اما سه‌کابین‌های ۳ قلو نسبت به سایرین از فضای چند برابری برخوردار خواهد بود که در نتیجه توانایی جای‌گیری تجهیزات متعدد و مضاعف‌تری را به رخ می‌کشد.

  • جعبه های نگهداری کپسول اطفای حریق :

این نوع از جعبه‌های آتش‌نشانی همراه با شهرت خود به جهت‌ نگه‌داری نمودن از کپسول آتشنشانی بکار می‌آید.

  • جعبه های دو کابین عمودی :

این نوع از جعبه های آتشنشانی متشکل از دوطبقه مجزا است تا شرایط لازم را به جهت جای دادن شیلنگ آتش‌نشانی و اتصالات مرتبط به آن را فراهم آورد. و همینطور در قسمت زیرین نیز کپسول های پودری , گازی و Co2 جاگیر شوند.

ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف چقدر است؟

مواردی را در قسمت زیر توضیح خواهیم داد که شما را در روند محل نصب و نیز ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف بسیار همراهی خواهد نمود تا در راستای رعایت تمامی استانداردها و بهره‌برداری هرچه بهتر از آن گام بردارید:

  • در اولین مورد مطلوب است یادآور گردیم که نیاز است که هر کدام از جعبه‌های آتش نشانی با بعد فاصله‌ای نزدیک به سی متر از یکدیگر قرار گیرند. تا در شرایط ایجاد نقص در هریک از آن‌ها به دردسر نیوفتید و امکان استفاده از جعبه مجاور را برای اطفا حریق را داشته باشید.
  • عموما مکان‌هایی چون راه پله‌ها، پاگردها، دالان و راه پله های فرار به عنوان یک محل نصب مناسب و در خور برای جعبه‌های آتش‌نشانی تلقی می‌گردد.
  • و اما مهمترین موردی که نیاز است در این راستا یادآور گردیم؛ این است که ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف برای نوع توکار باید بیش از ۷۰ سانتی متر باشد.و از طرف دیگر برای رای جعبه های روکار باید بیشتر از ۱۳۰ سانتی متر باشد.
  • ولی اگر قرار است محاسبات خود را بر پایه ارتفاع مرکز قرقره‌ی آتش نشانی از کف پیش ببریم، نیازمند رعایت یک فاصله‌ی حدودا ۱۴۰ تا ۱۶۰ سانتی متر هستیم. چراکه  این فاصله بهترین حالت ممکن به جهت بهره‌مندی از شیلنگ آتش نشانی است.
  • در یک جمع‌بندی کلی بیان می‌داریم که بهترین‌ ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف در فاصله ۱۵۰ سانتی متری قرار می‌گیرد، که بدون شک یک حالت استاندارد را به جهت استفاده در مواقع ضروری فراهم می‌آورد.

سخن پایانی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارتباط با پشتیبانی
ارسال در واتس اپ
تماس فوری