مناسب ترین زمان شارژ کپسول آتش نشانی

مناسب ترین زمان شارژ کپسول آتش نشانی

بکارگیری کپسول آتش نشانی در هر ساختمانی با کاربری َشغلی و یا سکونت، امری بس ضروری و حائز اهمیت است. همانطور که از آمار متعدد و توام با تاسفی که هرسال وابسته به آتش سوزی خسارات جانی و مالی در دست است افراد خسارات جانی و مالی بسیاری که گاهی غیرقابل جبران بوده اند را تجربه کرده اند. استفاده از کپسول آتش نشانی co2 اولین و بهترین مهارکننده‌‌‌ای است که می‌تواند تا حد زیادی از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری کند و خسارات شدید جانی و مالی را کاهش دهد . البته به جرئت نمی‌توان آن را یک مانع حتمی برای ایجاد آتش سوزی بزرگ دانست ازین رو استفاده از سیستم اطفاء حریق در هر ساختمانی یکی از ملزومات برای افزایش ایمنی ساختمان است.

اما بی‌شک میتوان کپسول آتش نشانی را یک عامل اساسی برای جلوگیری از شدت گرفتن آتش سوزی و مهار آتش سوزی های کوچک دانست. به این ترتیب نظارت بر کارکرد صحیح کپسول و شارژ منظم کپسول آتش نشانی CO2 از اهمیت بسیار بالای برخوردار است. در ادامه زمان مناسب برای شارژ کپسول آتش نشانی و روش های مناسب برای نگهداری از کپسول را مورد بررسی قرار می دهیم.

به چه دلیل شارژ کپسول co2 در زمان مقرر از اهمیت بالایی برخوردار است؟

همانطور که گفتیم کپسول آتش ­نشانی از مهمترین تجهیزات در جلوگیری از شدت گرفتن آتش‌­سوزی تلقی می‌گردد. اما در بهره‌برداری بجا و کامل از آن، نیازمند است تا فاکتورهای بسیاری رعایت گردد. در اولین گام نیاز است تا شارژ آن حداقل سالی یک­بار چک شود. بنابراین شرایط ایجاب می کند که کپسول در زمان‌های متوالی و معلوم مورد بازدید و بررسی کامل قرار گیرند. اما سوال اینجاست که عدم شارژ به‌موقع آن می‌تواند مشکل آفرین باشد یا خیر؟ لازم بذکر است که محلول اطفاء حریق استفاده شده در کپسول آتش­ نشانی حدودا بعد از گذشت مدت زمان یک ساله، میزان کیفیت ابتدایی خود را از دست می‌دهد و دیگر نمی‌تواند در مقابله با هر گونه حادثه ایجاد شده، آن‌چنان که لازم است کارآیی اولیه خود را داشته باشد. البته به دور از تصور نیست که حتی در کمترین احتمال و درصد ممکن نیز موفق به خاموشی قسمتی از احتراق می‌گردد. اینجاست که زمان آن است تا با تعویض محلول درون کپسول به آن کارآیی سابقش را ببخشید و یا به‌ اصطلاح آن را شارژ مجدد نمایید.

موقعیت زمانی شارژ کپسول آتش‌نشانی co2 چه هنگام است؟

توجه داشته باشید که زمان شارژ کپسول آتش نشانی co2 در دو حالت قرار می‌گیرد که عبارت هستند از:

  • ابتدا شرایطی را شامل می‌گردد که مایع داخلی در حالت موقتی یا به طور کامل مصرف می‌گردد. در این حالت کپسول آتش نشانی co2 برای اینکه دوباره و به صورت کارآمد مورد استفاده قرار گیرد، نیازمند شارژ سریع و به موقع است.
  • در حالت دیگر تست هیدرواستاتیک که از طرف قانون و شرکت آتش نشانی در بعد زمانی هرچند سال یکبار مورد سنجش قرار می‌گیرد، مشخص می‌سازد که زمان شارژ مجدد آن فرا رسیده است.

منظور از بازرسی و نگهداری کپسول آتش‌نشانی co2 چیست؟

بدون تعارف بگوییم که نوع نگهداری و بازرسی خاموش کننده‌های اطفا حریق با اهمیت دوچندانی همراه می‌باشند. نیاز است تا این تجهیز همانند هر وسیله دیگری یا حتی بیش از سایرین مورد بازرسی قرار گیرد این بررسی در ۳ بعد زمانی مختلف تقسیم‌بندی می‌گردد:

بازرسی ماهانه

ممکن نیست که بتوان از نوع مورد بررسی قرار دادن هر نوع سیستم و تجهیزات آتش نشانی بکارگرفته شده در هر فضای کاری یا محل سکونت در قالب برنامه‌ای ماهانه چشم پوشاند. در این روند دستگاه‌هایی که دارای مانومتر هستند، باید به عقربه‌ها توجه گردد. فاکتورهای مورد بررسی عبارت هستند از:

  • شرایط بدنه
  • بررسی نمودن محل نصب به دیوار
  • اجزای دستگاه شیر اهرم
  • سرلوله و شیلنگ برای ممانعت نمودن از عدم تولید مثل کردن و لانه نمودن حشرات

بازرسی ۶ ماهه

اما در مرحله دوم این روند در بازه زمانی ۶ ماهه، گروهی از کپسول‌ها در حالتی کاملا تصادفی انتخاب و سپس در یک حریق آزمایشی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. در نتیجه ایجاد شده اگر نزدیک به ۱۰ درصد وزن یک کپسول کم شود نیازمند تست و شارژ مجدد می باشد.

بازرسی سالیانه

نیاز است بدانید که همه کپسول های اطفا حریق به جز از کپسول‌های CO2 باید به صورت هرساله شارژ گردد. در این کپسول‌ها باید هر دو سال یکبار شارژ و همینطور مورد آزمایش هیدرواستاتیکی قرار گیرند. ترفندی که نیاز است در زمان استفاده از آن اجرا شود، سروته کردن آن به منظور اطمینان از شارژ و حرکت مایع داخلی است.

سخن پایانی

در کلام آخر باید بگوییم که انواع کپسول آتش نشانی در یک قالب واحد قرار ندارند. از طرف دیگر ممکن است اطلاعات دقیقی از زمان خریداری آن در دست نداشته باشید. بدین صورت مطلوب است که با راهکارهای شناسایی در هر یک از خاموش کننده‌ها آشناییت یابید. البته که روش‌های پیشنهادی مختلفی موجود است که کارآمدترین آن توجه به عقربه فشارسنج است. از طرف دیگر تست ظاهر فیزیکی با اهمیت دوچندانی همراه است. فراموش نکنید که وجود هرگونه ترک یا شکستگی روی بدنه کپسول آتش‌نشانی co2 قابل پذیرش نخواهد بود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارتباط با پشتیبانی
ارسال در واتس اپ
تماس فوری