راهنمای خرید جعبه آتش نشانی

راهنمای خرید جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی یا فایر باکس از تجهیزاتی است که در ساختمان‌ها قرار می‌دهند. زمانی که آتش سوزی رخ می‌دهد، قبل از رسیدن نیرو‌های آتش نشانی و در لحظات اولیه حادثه مورد استفاده قرار می‌گیرد. جعبه آتش نشانی در ساختمان‌ها این امکان را می‌دهد که از آسیب بیشتر ساختمان جلوگیری شود. البته نحوه ی‌کار کردن با این وسیله را هم باید آموزش ببینید. جعبه‌های آتش نشانی انواع مختلفی دارند مانند: جعبه آتش نشانی تک کابین، دوکابین، توکار، دو طبقه و روکار که برای هر ساختمان از فایر باکس مخصوص آن جا استفاده می‌شود.

جعبه آتش نشانی به چه چیز گفته می‌شود؟

جعبه آتش نشانی در مجتمع‌های مسکونی، اداری، تجاری و انبارها وسیله‌ای غیر اتوماتیک محسوب می‌شود که برای مهار آتش و خاموش کردن آتش قبل از رسیدن نیروهای آتش نشانی بکار گرفته می‌شود. جعبه‌های آتش نشانی انواع مختلفی دارند که بسته به نیاز مصرف‌کننده خریداری و مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمونه‌هایی از انواع جعبه‌های آتش نشانی

جعبه آتش نشانی تک کابین

یکی از انواع جعبه آتش نشانی، جعبه آتش نشانی تک کابین است. حین دریافت این محصول فروشنده باید به شما یک محفظه نگهدارنده و یک درب که شامل 20 تا 30 متر شیلنگ لاستیکی و یا برزنتی و 1 قرقره و اتصالاتی مثل نازل آب، کوپلینگ اتصال شیلنگ به نازل و کوپلینگ اتصال به شیر فلکه برنجی فشار قوی بدهد.

جعبه آتش نشانی دوقلو ( دو کابین )

این جعبه آتش نشانی دارای دو درب و دو محفظه است. یکی از محفظه‌ها مانند جعبه‌های تک کابین بوده و در محفظه ی‌دیگر کپسول‌های آتش نشانی نگهداری می‌شود.

مشاهده انواع جعبه آتش نشانی دو قلو

جعبه آتش نشانی توکار

نوعی جعبه آتش نشانی است که برای داخل دیوار طراحی شده و فقط درب و فریم دور درب قابل رویت است.

جعبه آتش نشانی دو طبقه

جعبه آتش نشانی دو طبقه نوعی از فایر باکس است که در طبقه بالا شیلنگ و اتصالات آبی قرار دارد و قسمت پایین شامل دو یا سه عدد خاموش‌کننده است. این خاموش کننده‌ها از نوع پودر گاز و CO2 هستند.

جعبه آتش نشانی روکار

جعبه‌های آتش نشانی روکار نوعی از فایرباکس هستند که در ساختمان‌های قدیمی که جایی برای قرار دادن جعبه‌های آتش نشانی در آنها وجود ندارد به کار گرفته می‌شود.

نکاتی که در انتخاب جعبه آتش نشانی باید دانست

در انتخاب جعبه آتش نشانی باید توجه داشته باشید که درب جعبه به راحتی باز شود. علاوه بر آن در انتخاب رنگ جعبه دقت کنید، رنگ فایر باکس باید به راحتی قابل تشخیص باشد. برای خرید فایر باکس باید بدانید که جنس جعبه‌ها اکثرا از جنس استیل هستند اما با توجه به نیاز مشتری می‌توان برای جعبه‌های آتش نشانی از ورق‌های استنلس استیل هم استفاده کرد. برای جعبه‌های آتش نشانی نباید هیچ قفلی در نظر گرفت، زیرا در مواقع خطر بتوان به راحتی از آن استفاده کرد و برای باز کردن جعبه نیاز به زمان زیادی نباشد. باید توجه داشته باشید که برای نصب جعبه‌های آتش نشانی و فاصله‌های آن، حتما باید ضوابط سازمان آتش نشانی را رعایت کنید و با آن آشنا باشید.

نحوه استفاده از جعبه آتش نشانی، زمان بروز حریق

علاوه بر اهمیت داشتن این فایر باکس، باید با نحوه استفاده از آن هم آشنا باشید. هنگام بروز آتش سوزی، ابتدا شیلنگ پیچیده شده را باید باز کنید، سپس بر روی زمین قرار دهید. یکی از سرهای شیلنگ را به شیر فلکه فشار قوی در داخل جعبه وصل کنید. سر دیگر را به تبدیل وصل شده به روی نازل آتش نشانی وصل نمایید. قبل از باز کردن شیر فلکه آب از اتصال دقیق کوپلینگ‌ها اطمینان حاصل کنید و توجه داشته باشید که محکم باشد. یکی دیگر از نکاتی که باید توجه داشته باشید این است که شیر فلکه را باید به آرامی باز کنید و نازل را در حالت پاشش تیز یا پودری قرار دهید سپس آتش را مهار کنید.

جعبه آتش نشانی و اهمیت آن

جعبه آتش نشانی وسیله‌ای مهم است که باید در هر ساختمانی وجود داشته باشد. زیرا زمانی که حریق اتفاق افتاد قبل از آمدن نیروهای آتش نشانی بتوان کمی آتش را مهار کرد و از آسیب دیدن بیشتر جلوگیری شود. فایر باکس‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارتباط با پشتیبانی
ارسال در واتس اپ
تماس فوری