اهمیت سیستم های اعلام و اطفای حریق در کاهش وقوع فاجعه

اهمیت سیستم های اعلام و اطفای حریق در کاهش وقوع فاجعه

استفاده از تجهیزات آتش نشانی چقدر احتمال رخ دادن فاجعه را کم میکند؟

استفاده از سیستم اعلام حریق برای اطلاع مردم از حادثه رخداده در محل زندگی طراحی شده است. به محض روشن شدن آژیر، در صورتی که آموزش استفاده از وسایل اطفای حریق را دیده اید، سعی کنید به محل قرارگیری نزدیکترین جعبه آتش نشانی به محل حادثه رفته و با استفاده از کپسول و قرقره موجود در آن شروع به اطفای حریق کنید.

از طرفی استفاده اصولی از سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر این اطمینان رابه شما میدهد که حریق ایجاد شده خاموش می‌شود و اموال شما از آسیب درامان است.

در صورتی که میزان حریق به گونه ای باشد که نتوان آن را مهار نمود بهترین راه ،  خروج خود و دوستان و نزدیکان از طریق پله فرار و ترک محل می‌باشد. (اطمینان حاصل کنید در قسمت پله های فرار از درب های ضد حریق استفاده شده باشد.)

با توجه به مسائل گفته شده به نظر شما استفاده از تجهیزات آتش نشانی چقدر احتمال رخ دادن فاجعه را کم میکند ؟

در دنیا انجمن بزرگی وجود دارد به نام انجمن بین‌المللی آتش‌نشانی و خدمات نجات (CTIF) این انجمن در مقاطع زمانی مختلف و طبق آمار های ارسالی توسط کشور های مختلف، اقدام به انتشار جداول آماری دریافتی خود می‌نماید.

این انجمن یک بازوی قوی علمی و پژوهشی به نام CFS دارد که مرکز داده های آماری آتش سوزی می باشد. که به واسطه این بازوی پژوهشی، مجموعه داده‌ها و گزارش‌های تهیه‌شده خود را منتشر می‌کند در برخی از جداول و گزارش‌های آن، آمار مربوط به ایران نیز وجود دارد.

از طرفی در ایران میتوان به جدولی که درسال 1398 جمع آوری شده توجه نمود :

اهمیت سیستم اطفاء حریق

در بررسی صورت گرفته دلیل وقوع آتش سوزی در منازل مسکونی 10 علت از آنها بیشترین آمار آتش سوزی را به خود اختصاص داده اند ، بر اساس نظر سنجی صورت گرفته از کارشناسان ، فرماندهان و مدیران عملیاتی و پیشگیری آتش نشانی ، درصد هر یک از علل به صورت نمودار زیر قابل نمایش می باشد. 

اهمیت سیستم اعلام حریق

دهنده این هستند که بخش قابل ملاحضه ای میزان مرگ و میرجهانی تنها با استفاده از وسایل ایمنی مناسب طراحی شده به راحتی میتوان از این فاجعه بزرگ جلوگیری نمود و جان افراد را نجات داد.

آیا می دانستید زمان طلایی برای فرار از آتش سوزی و دوری از حادثه، در خانه پس از شروع آتش سوزی فقط 2 دقیقه بوده و پس از آن امکان خروج از ساختمان بسیار سخت و معمولا غیر ممکن می‌گردد.

بنابراین با استفاده از سیستم اعلام مناسب ( دتکتور های دود ، حرارت و شستی و آزیر های اعلام حریق و …. )  به سرعت از ایجاد حریق در محل سکونت خود مطلع شده و با استفاده از وسایل مناسب اطفاء حریق ( اسپرینکلر ها ،جعبه های آتش نشانی ، کپسول ها و …… ) به راحتی حریق را مهار کرده و در صورتیکه لزوم به فرار بود ازطریق پله های فرار و خروج اظطراری با اطمینان از وجود دربهای ضد حریق  از جان و اموال افراد محافظت کرد .

کاربرد تجهیزات اطفاحریق
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارتباط با پشتیبانی
ارسال در واتس اپ
تماس فوری